Project Julianapark

Koers Handel heeft in het Julianapark paden aangelegd van DurEko-mix®.

Landgoed Schaffelaar

Koers handel heeft op het Landgoed Schaffelaar een pad aangelegd van DurEko-mix®. Dit pad leidt naar de Oranjerie in Barneveld.

Project 'over de grens'

Koers Handel heeft paden aangelegd van KoMex bij het Theater an der Ruhr in Duitsland.

Hittestress in de steden

Het 'Urban Heat Island effect' in het Nederlands het 'hitte-eiland effect' zorgt er voor dat de temperatuur in de steden steed verder stijgt. Vooral als je dit vergelijkt met de omliggende landelijke gebieden.

Het hitte eiland

Een belangrijke oorzaak van dit fenomeen is dat de steden bestaan uit veel donkere materialen. Denk hierbij aan al het asfalt dat er in de steden ligt bijvoorbeeld. Deze grote donkere oppervlakten houden veel warmte vast. Dit in combinatie met lage windsnelheden kunnen er voor zorgen dat het in de stad soms wel 7 graden warmer is dan in de omliggende dorpen. Nu zijn dit natuurlijk niet de enige redenen dat het in de stad warmer is. Het feit dat in een stad veel mensen dicht op elkaar wonen draagt hier ook enorm aan bij. Al deze mensen verwarmen de stad niet alleen met hun lichaamswarmte, maar vooral door hun consumeren. Vooral al deze mensen branden verwarmingen, draaien airco's, koelkasten, computers, wasmachines enzovoort.

Bestratingen van tuinen

Een relatief nieuw fenomeen in de stad is het aanleggen van betegeling in de tuin. Deze betegelingen zijn in sommige gevallen onderdeel van de donkere oppervlakten die de warmte vasthouden. Daarnaast nemen zij de plaats in van gras, bomen, struiken, planten en vijvers terwijl dit groen juist voor veel verdamping zorgt.

Uit onderzoek van Climate Proof Cities uit 2013 blijkt dat bij iedere 10% extra bestrating de temperatuur in de stad stijgt met 0,2 graad. Lokaal kan dit zelfs wel oplopen tot 0,5 graad. Ook het effect van het weghalen van stenen en betegeling wordt wetenschappelijk onderbouwt. Elke 10% betegeling die uit een hitte-eiland wordt verwijdert leidt tot een temperatuurverschil van 0,6 graad Celcius

Bouwkundige maatregelen

Door het hitte eiland effect worden de problemen tijdens een hittegolf verergerd. De kwetsbare groepen in de samenleving ondervinden hier vaak de ergste gevolgens van. De gemeentes in Nederland voeren langzaam bouwkundige maatregelen in zoals het promoten van ontstenen. Ook het aanleggen van halfverhardingen in plaats van asfalt en het aanbrengen van meer groen vallen hier onder.

durekomix

DurEko-mix®

Is een zeer geschikte halfverharding voor allerlei wandel- en fietspaden in een bosrijke en landelijke omgeving. DurEko-mix® is de milieuvriendelijke oplossing voor vele schelpenpaden die in de toekomst vervangen moeten worden.

komex home

KoMex®

Is geschikt voor gebruik in landelijke gebieden als parken, bossen en recreatieve gebieden. Deze halfverharding heeft een natuurlijke uitstraling voor paden en wegen. De combinatie van de steensoorten en het hydraulische materiaal zorgen voor duurzame eigenschappen.

DurEko mixBIOKoersmix

KoMex BIO

KoMex® BIO is een halfverharding voor paden en wegen. De samenstelling van het materiaal is uniek. De combinatie van steensoorten en biopolymeren zorgt voor uitstekende duurzame eigenschappen.

  • T  +31 (0) 592 - 43 03 03

  • facebook

  • twitter