Project Julianapark

Koers Handel heeft in het Julianapark paden aangelegd van DurEko-mix®.

Landgoed Schaffelaar

Koers handel heeft op het Landgoed Schaffelaar een pad aangelegd van DurEko-mix®. Dit pad leidt naar de Oranjerie in Barneveld.

Project 'over de grens'

Koers Handel heeft paden aangelegd van KoMex bij het Theater an der Ruhr in Duitsland.

Rare taferelen met deze hitte

Rare taferelen met deze hitte

De hitte en droogte records zijn de afgelopen week officieel gebroken. Door deze uitzonderlijke warmte van de afgelopen weken doen zich de laatste tijd vreemde verschijningen voor.

Zout strooien

In verschillende steden in Nederland was de afgelopen weken een vreemd verschijnsel te zien. Een strooiwagen, temidden van de tropische warmte. Deze strooiwagens waren uiteraard niet uitgerukt om het wegdek van ijzel te ontdoen. Door de zomerse hitte kon het wegdek op sommige plekken tot boven de 50 graden heet worden. Hierdoor wordt het wegdek zacht. Om te voorkomen dat het wegdek zou beschadigen wed er daarom zout gestrooit.

In andere gemeentes wordt er zout gestrooit om de nieuw aangebrachte slijtlaag van het wegdek te beschermen. Als de temperatuur van deze laag te hoog oploopt bestaat de mogelijkheid dat de steenlaag te diep in het teer wordt gedrukt. Dit kan gladheid veroorzaken. Om ongelukken te voorkomen wordt er nu dus zout gestrooit.

Fietpaden komen omhoogFoto: @olivierbeens (Twitter)

Op verschillende plaatsen in Nederland komen ook de fietspaden omhoog. Op sommige plekken komt dit omdat de onderlaag van asfalt te warm wordt uit gaat zetten en daardoor in beweging komt. Op andere plaatsen gaat het om betonplaten. Door de hitte zet het beton uit. Als de platen te strak zijn gelegd schiet er na verloop van tijd één omhoog. Hetzelfde gebeurd met tegelpaden. 

Er zijn al verscheiden meldingen gemaakt van slachtoffers van deze uitzetting van tegels en betonplaten. Op sommige plekken wordt gekscherend gesproken van 'schansen' en 'lanceerplatforms'. Scooters en wielrenners worden in het bijzonder gewaarschuwd op te letten. De Fietsersbond en het kennisplatform CROW gaven aan nog nooit zoveel meldingen over niet begaanbare wegen binnen te krijgen als nu. Sommige gemeentes zijn begonnen de te heet geworden paden te besproeien met water.

Foto: @olivierbeens (Twitter)

 

Aan het wegdek vast gesmolten

Op Ameland heeft de Dierenambulance een aan het wegdek vas tgesmolten eend bevrijd. Vrijwilligers zijn een uur lang aan het werk geweest het dier los te maken. De eend is uiteindelijk bevrijd door middel van slaolie. De reddingswerker gaf aan dat bij de reddingsactie helaas wel een schoen is gesneuveld. Ook deze kwam vast te zitten. Bij een buitentemperatuur van 30 graden, kan de temperatuur van het asfalt zo'n 60 graden worden. Pas dus ook op met huisdieren!

 

durekomix

DurEko-mix®

Is een zeer geschikte halfverharding voor allerlei wandel- en fietspaden in een bosrijke en landelijke omgeving. DurEko-mix® is de milieuvriendelijke oplossing voor vele schelpenpaden die in de toekomst vervangen moeten worden.

komex home

KoMex®

Is geschikt voor gebruik in landelijke gebieden als parken, bossen en recreatieve gebieden. Deze halfverharding heeft een natuurlijke uitstraling voor paden en wegen. De combinatie van de steensoorten en het hydraulische materiaal zorgen voor duurzame eigenschappen.

DurEko mixBIOKoersmix

KoMex BIO

KoMex® BIO is een halfverharding voor paden en wegen. De samenstelling van het materiaal is uniek. De combinatie van steensoorten en biopolymeren zorgt voor uitstekende duurzame eigenschappen.

  • T  +31 (0) 592 - 43 03 03

  • facebook

  • twitter